Tájékoztatás irodai masszázsra

Miért jó a dolgozóknak az irodai masszázs nap közben?
 MIÉRT FONTOS AZ ÜLŐ MASSZÁZS?

 Felgyorsult életünkben az egyre magasabb munkahelyi és egyéb kötelezettségeink miatt szervezetünkben mind gyakrabban jelentkeznek különböző tünet-együttesek:

  • kimerültség, koncentráció zavar, ingerültség, fej-, nyak-, hát fájdalom,

Ezek a fájdalmak komoly mértékben enyhíthetőek, akár hosszú távon megszüntethetőek rendszeres masszázs tevékenységgel.

KIKNEK AJÁNLOTT?

Ezt a masszázs technikát elsősorban irodai dolgozóknak, illetve fokozott feszültségnek kitett, magasabb hibaforrással dolgozó embereknek fejlesztették ki. Ajánljuk ezt a kezelést minden olyan vezetőnek és alkalmazottnak, aki felismeri, hogy ő vagy kollégái feszült körülmények között dolgoznak és veszélyeztetettek a fent említett tünetek szempontjából.

MIÉRT MUNKAIDŐBEN JAVASOLT EZ A MASSZÁZS?

Mivel a masszírozás igen kevés időt vesz igénybe (10-20 perc) és a hatása azonnal érezhető, eredményesen növeli a stresszel szembeni ellenállást, a munkakedvet, a koncentrációt, vagyis a hatékonyságát a dolgozóknak.

 

A FÁJDALOM OKAI KÉT CSOPORTRA OSZTHATÓK:
 1,Fizikai okok:

Irodai körülmények között, ülő testhelyzetben végzett íróasztali munka, számítógép használat, és az irodai bútorok nem mindig tökéletes ergonómiai adottságai miatt nagyon hamar elfárad izomzatunk. Az egyoldalúan terhelt izmok rövidülése tartós izomfeszüléshez, a vérellátás romlásához, fájdalomhoz vezet. A leginkább érintett terület a gerinc, nyaki és vállöv tájék, a hátközép és az ágyéki gerincszakasz. Jellemző tünetek:  derék- és hátközépi fájdalom, égő, szúró érzés a csuklyás izomban, vállfájdalom, esetenként fejfájás.

2,Stresszel szembeni tűrőképesség:

Teljesítményorientált világunkban fokozottan jelentkezhetnek stressz okozta tünetek. A fejlett idegrendszerrel bíró embereknél bizonyítottan az érzelmi reakciók a leggyakoribb stressz fraktorok. Az emocionális kifejezésmód az egyedfejlődés során differenciálódik, azonban ez a differenciálódás csak a viselkedés szintjét érinti, míg az érzelmi, indulati megnyilvánulások a zsigeri tónusos reakciókban az ősi úton zajlanak.

Tehát idegi feszültség hatására izmainkat öntudatlanul megfeszítjük. A feszülések leggyakoribb helye a nyak, a vállöv és az állkapocs területe.

Amennyiben nem sikerült ellazulnunk, ördögi kör alakul ki: a megfeszült izmok vérellátása romlik, a nyak a vállöv feszessége akadályozza az agy oxigén ellátását, mely leggyakoribb oka a fejfájásnak, következményes ingerlékenységgel, feszültséggel.

A feszültség, idegesség a vállövi izmok megfeszülését okozva zárja be a kört. Ha nem sikerült beavatkoznunk, tartós teljesítményromlás, a teherbírás és a terhelhetőség csökkenése következik be.  

Masszázstechnikánk itt tud belépni az öngyógyító folyamatok beindítása érdekében.

Már 10 perces masszázs is érezhetően ellazítja az izmokat, csökkenti a fájdalmat. Másodlagosan az ellazult izomzat idegi kapcsolatok révén pszichés ellazultság állapotát is vonja maga után, ami stresszel szembeni ellenállást lelki szinten javítja.

SIX_Group_logo.svg MetlifeVGD

egis

justicevnv kft

IKO30682_1416394172Milupa_Herz_Logo

Tisztelettel:
Voltig MED Kft.
Voltig Tamás
Ügyvezető
Gyógymasszőr -, és Kinesiotape terapeuta
+36 70 618 0907