Biztos tudod, hogy mire használható a sertészsír?

Szinte mindannyian ismerjük az ősi jól bevált gyógymódok egyikét, miszerint sertészsírral kenjük be a beteg mellkasát, ha szűnni nem akaró köhögése van. Ez egy széles körben bevált módszer a húzó, feszülő, kaparó mellkas fájó érzéseinek csökkentésére.

Hogy működik az egész testet érintve?

A sertészsír felmelegíti az érintett bőrfelületet, ezért jobb, ha ezt a hatást fokozva fóliával fedjük és be is takarjuk azt.

A test szövetei között baktériumok, gombák, vírusok vannak. Ha hierarchiában akarjuk látni, akkor a gomba a leggyengébb láncszem, hisz a baktérium elpusztítja, a baktériumokat pedig a vírus.

A vírus pedig lehet aktív vagy passzív egy szervezetben. A vírus legyőzésére ellenanyag termelésre van szüksége a testünknek. Ellenanyagot pedig úgy tud egy test termelni, ha sokkal több jó sejtje van, mint rossz. Emiatt nagyon fontos arról gondoskodnunk, hogy jó vagy jobb sejteket hozzunk létre, ehhez viszont tenni kell. 

A bőr felszíne alatt lakozó kórokozók életébe nagyon intenzív módon avatkozik be a sertészsír. BÁRHOVÁ IS KENVE A BŐRFELÜLETEN. Úgy tudnám leírni, hogy elkezdi őket kifüstölni. Tudjuk, hogy szükség van gombákra, baktériumokra, viszont itt most a kártékony törzsek kifüstölésén van a kulcsszó.

A sertészsír a szöveteink mélyebb rétegeinek gödreiből tudja magasabb felszínre hozni gombákat és baktériumokat, melyeknek lehetőséget ad a távozásra. Ekkor van értelme a tekercselés után sperciális masszázs fogásokkal annak, hogy kitereljük a nyirokrendszeren keresztül felszínre került kártékony törzseket.

A cél az, hogy legyen útja a vérnek, tápanyagoknak, oxigénnek és a HORMONOKNAK. Erről bővebben az alábbi linken olvashatsz: 

Hogyan tehetünk a hormonegyensúlyért?

Létrehoztunk egy masszázs kezelést, amivel ezen a folyamaton végig visszük a kezelt személyt. A Tradicionális Magyar Paleo masszázs nevet kapta.

Visszajelzések a kezelés utáni hatásokról:

  • Erős immun erősítő hatása lehet
  • A sejtek rezisztenciája a víz befogadására megszűnhet, vagyis, ha vizet iszol, akkor nem folyik át rajtad azonnal :), tehát nő az érfal rugalmasság és javul az érfal ellenállás egyszerre
  • Sokkal tartóssabb a hatása egy általános masszázsnál, (zsír és fólia előzetes lazítása miatt)
  • Jobb közérzet
  • Több energia
  • Könnyebb test érzet
  • Hormonegyensúly fokozatos kialakulása tapasztalható

A Tradicionális magyar paleo masszázst 2 részre bontottuk az egyik egy teljes test kezelés, a másik egy koncentrált has kezelés. Egy időben nem lehet őket alkalmazni. 24 órának el kell telni a két kezelés között. A két masszázs közötti különbséget az alábbi linkek egyikén tudod elolvasni.