Pajzsmirigy Alulműködés+ Gyulladás kontra Ösztrogéndominancia

Köze van az ösztrogéndominanciának a pajzsmirigy alulműködéshez? IGEN

Köze van az autoimmunitáshoz mint pl. Hashimoto? IGEN

Tudok rajta változtatni hatékony eszköz segítségével? IGEEEN!!!

Összefüggések: a korábbi cikkek is hozzásegíthetnek testünk jelzéseinek mélyebb megértésében, ezért itt most csak a pajzsmirigy témára koncentrálok, hisz e nagyon fontos szervünk is egy hormontermelő mirigy, mely az ösztrogéntöbblet által mélyen érintetté válik a hormonok kusza viadalában.

Hormonok: hírközvetítő szerepük van. Az ösztrogén termelő helyek: nemcsak a petefészek állítja elő, hanem a TESTZSIR is. A fogyás megakadályozásának egyik komoly tényezője az is, hogy a testzsír egyrészt termeli az ösztrogént, másrészt ürülni sem nagyon engedi. A legtöbb ember melyik hízással küzd főleg? HASI ELHIZÁS

A hasfalnál pedig mely szerveink vannak? A belek: vékonybél-, vastagbél. A pajzsmirigyhormonok megfelelő átalakulásához pl. hogy T3-ból T4 legyen szuper belekre van szükség. Azaz nagyobb arányú jótékony baktériumokra és egészséges méretű, mennyiségű és minőségű bélboholyrendszerre van szükség, melyek által egy jó felszívóképességű bélflórát kapunk. Viszont mi kell ehhez? Következetes és kitartó MUNKA megfelelő eszközök segítségével.

A normál bélflóra kialakulásához  – valószínű, hogy legtöbbünk rájött arra, hogy – nem a reklámokban található 1-2 jótékony baktériumtörzset tartalmazó probiotikum adja meg a megoldást.

A bélflórában található immunvédekezésünk 70%-a. Ha sérül, akkor számos autoimmun folyamatnak is ki vagyunk téve. Az autoimmun folyamat egyszerűen azt jelenti, hogy a test saját maga ellen lép fel. Pl: Hashimoto esetén a test a mirigyet támadó antitesteket termel.

A bélrendszer helyreállításával rendezhető:

  • sejtszinten kialakított fehérje: zsír: szénhidrátbevitellel
  • a pajzsmirigyet intenzíven ingerlő ételek kiiktatásával
  • bélflóra regenerálása az allergének kiiktatásával
  • jótékony baktériumtörzsek visszaadagolásával
  • megfelelő arányú, minőségű és allergén mentes tápanyagok pótlásával
  • terápiás célú ételek bevezetésével
  • mirigyet nem terhelő sport/jóga/aviva torna alkalmazásával

Hashimoto-Thyroid-Treatment-Dr-Pat-Nardini-Naturopathic-Toronto

Motivációs idézet: „Aki nem tudja merre tart, azt oda vezetik, ahová akarják

Döntsd el mi a célod és menj tovább az úton! 

Ajánlott szakirodalom, hogy a lelki tényezőket se hagyjuk ki öngyógyító folyamatainkból: “Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona”