Narancsbőr okai. Hogyan ismerhető fel? Miért alakul ki? Mi a legjobb stratégia?

 

Ritkán esik szó a narancsbőr kialakulását erősítő lelki tényezőkről. Pedig a tested nem egy önálló, szervtelen “biológiai gépezet”, hanem lelki életed pontos tükre.

Emlékezz csak vissza, mióta küzdesz a narancsbőr problémájával, és ne csodálkozz, ha az első jelek felbukkanása éppen egybeesett életed egy-egy stresszesebb szakaszával.

Narancsbőr

Mi a cellulit?

A bőr hálószerűen tapad az izmokhoz. Az itt kialakuló zsírszövet tölti fel a bőr és az izom közti térközt. A cellulit hátterében a bőr és az izomzat közötti réteg kollagén- és elasztinszálai között felhalmozódott zsír, szövetek közötti folyadék, toxinok, és méreganyagok állnak. Ezeknek a nemkívánatos anyagoknak a “csapdába esése”okozza a jellegzetes gödröcskéket, csomókat az erre hajlamos területeken, megszomorítva nagyon sok nő életét.

Ezek a területek könnyen felismerhetők arról is, hogy általában hideg tapintásúak, mivel a vérkeringés itt általában kevésbé élénk, s a méreganyagok kiszűréséért felelős nyirokrendszer sem működik megfelelően. Mindezek a tényezők együttesen okozzák a narancsbőrtől szenvedő területek szivacsos rugalmatlanságát, és egyenetlenségét.

Zsírégető-cellulit masszázs Voltig Tamással

Hogyan ismerhető fel?

Ha testünk valamely részén hüvelyk- és mutatóujjunk közé csípünk egy bőrdarabot és azon narancshéj-szerű barázdák láthatóak, sajnos meg kell barátkoznunk a cellulit, azaz a narancsbőr fogalmával.

A narancsbőrös állapot 3 fázisa:

Amikor összeszorítva jelentkezik a narancsbőr,
Amikor állva már magától is látható,
Amikor fekve és állva is látható a narancsbőr.

Mi okozza fizikailag és lelkileg?

Nem megfelelő táplálkozás miatt túl sok toxin, zsír kerül a szervezetbe, ami megterhelő a méregtelenítő- és emésztőrendszerre. A fokozott feladatnak nem tudnak eleget tenni, ami a méreganyagok és zsír felhalmozódását okozza. A stressz és a mozgáshiány következtében a bőrszövet alatti izmok elveszítik feszességüket, a vér- és nyirokkeringés pedig lelassul. A középkorúak életében az elerőtlenedés egyik oka a fokozatos izomvesztés. Sokan nem tudják, hogy életünk minden évtizedében kb. 2,5 kg-nyi izomszövetet veszítünk el! Örökletes tényezők. Hormonális hatások is okozhatják, így a fogamzásgátló tabletták, hormonpótló terápiák, hormonszennyezett élelmiszerek is állhatnak a hátterében.

A cellulit aggodalmakhoz, elfojtott érzelmekhez köthető. Olyan sajnálatos és ellenérzést jelezhet, amelyektől még nem szabadultam meg, illetve utalhat a magammal vagy másokkal kapcsolatos elkötelezettségre is. Félek attól, hogy elkötelezzem magam a mellett az ember mellett, akit szeretek és elutasítom az előrehaladást. Ez a félelem egy olyan eseményből eredhet, amelyben elhagyatottnak éreztem magam.

Elutasítom, megtagadom a fiatalságom egy részét, mivel fiatalabb koromban többször megéltem olyan traumát okozó, bántó élményt, amely még ma is felkavar, és amely gátat szab kreativitásomnak és gyermeki szívemnek. A cellulit megjelenése sokkal gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál, hiszen a nők már igen korán elkezdenek foglalkozni a külsejükkel, az alakukkal, amelyet mindig a társadalom által meghatározott tökéletességgel akarnak összhangba hozni. A külső, a kinézet, az esztétikai aspektus túlságosan fontos számomra. Megvizsgálom, hogy melyek azok az érzések, amelyek megakadályoznak abban, hogy előbbre jussak, és elfogadom, hogy ezeket lassan és óvatosan feldolgozom, beillesztem a mindennapjaimba.

Mi a megoldás a cellulit ellen?

A legjobb stratégia a következő négy összetevőből áll:

1. A vérkeringés fokozása
Az érintett testrész masszírozása simábbá és feszesebbé teszi a bőrt, fokozza a vérkeringést.

2. Megfelelő étrend

3. Testmozgás

Jó, ha a masszírozást kiegészítjük legalább heti kétszeri mozgással, mert ahol az izom fejlődik, ott a zsír leépül! Ajánlom a futást erre. A kocogás, futás erősíti az izmokat, segíti a méregtelenítést.

4. Méregtelenítés

Felgyorsíthatjuk a méreganyagok távozását szervezetünkből a különböző méregtelenítési technikákkal.

Narancsbőr elleni masszázs

Cellulit masszázs hatásmechanizmusa:

A nyirokkeringés anatómiai ismeretére épülő speciális masszázs amilyen lágy, olyan hatékony és meditatív állapotban a hatékonysága többszörösére nő.

A zsírdepóban lerakódott zsírsejtek és méreganyagok felszabadulnak, bekerülnek a nyirokkeringésbe, megfelelő masszázstechnikával, a vérbőség fokozásával a vesén és vastagbélen keresztül távoznak.

 

A cellulit masszírozást egyénre szabottan végzem fájdalom mentesen.

Hasonló cikkek