minden számít, ha eredményt akarsz: HIT, TETT, SZERETET

Tudd, hogy minden számít, ha eredményt akarsz: HIT, TETT, SZERETET

Hány %-ban számít a táplálkozás és a belső-, lelki munka a gyógyulásaink során?
Ez az a kérdéskör, ami miatt kíváncsiságom folyton hajt előre.

Mindig akartam tudni egy képletet, amit ha ajánlhat az ember, akkor biztos javulás várható bármely embernél a földön egészsége érdekében.
Rég rájöttem, hogy betonbiztos képlet nincs.
Azonban továbbra is „közvéleményt kutattam” a témában és olvastam és mindig csak kérdezősködtem, hogy ki és miért mondja azt hogy a táplálkozás ennyi %-ban és a lelki fejlődés annyi %-ban kell a biztos javulás felé. Mindenki mást mond, hisz mindenki mást tapasztal.

Játszhatunk a %-okkal, de valójában az élet ilyen mély bugyraiban nem léteznek %-ok. Gondoljunk csak bele az alábbi 2 eset jól példázza a %-ok hanyatlását:
1. Valaki tökéletesen étkezik! Mit jelent ez?
Gizi sejt szinten jó arányokban viszi be a fehérjét, zsírt és szénhidrátot és számára allergén alapanyagokat nem fogyaszt.
Csakis szabad tartású állatok húsát, és nem színezett nem génmanipulált zöldségeket/gyümölcsöket eszik.
Adhatunk-e ennek 100%-ot? Mondjuk már ez is vitatható ugye?
A  belső munka Gizinél pedig hanyatlik, pl. túl sok negatív rezgésű ember veszi körül a munkahelyén vagy a családjában,
vagy ő maga táplál túl sok negatív érzelmet mások vagy önmaga iránt.
Netán senki nem adja meg Gizinek a saját szeretetnyelve szerint járó szeretet.
Bármi lehet, amitől ez a terület a tökéletes táplálkozás mellett sem hozza meg a várva várt gyógyulást teljesen mindegy,
hogy milyen betegsége van Gizinek.
2. Ugyanez lehet fordítva is, hogy valaki mindig boldog és elégedett az életével. Nem térek ki arra, hogy mi lehet az oka,
fogadjuk azt el, hogy lehetséges. DE ez az illető egyáltalán nem figyel arra, hogy mit eszik.
A 2 legszélsőségesebb példát említettem meg. Vagyis az egyik terület kap 100%-ot, míg a másik területe az illető életének annyira hanyatlik, hogy csak 0 %-ot kap. Ha a kettőt hatványozni akarjuk rájövünk, hogy egy nagy nulla lesz.

Vagyis minden területhez ugyanúgy hozzá kell tennünk valamit a gyógyulás felé vezető úton. Mindig billenünk valami felé, és mindig valami kevesebb figyelmet kap az életünkben, hisz mi emberek tényleg nem vagyunk tökéletesek…. viszont tele vagyunk kincsekkel, csak nem tudjuk használni, mert elfelejtettük.
Az egyik legnagyobb kincsünk az észlelés lehetősége, ami az első jele lehet a gondolat kialakulásának.
Ha befelé figyelünk, akkor pontosan érezzük, hogy milyen emberekre van vagy nincs szükségünk, és pontosan érezzük, hogy milyen ételekre van vagy nincs szükségünk.
Minden gond forrása az, hogy az észlelést vagyis észre vevést nem akarjuk befogadni életünk valamely területén.
Ekkor kezd el hanyatlani és hiába eszünk csodásan, ha nem figyelünk, nem vesszük észre a sötét gondolatok előljáróit,
akkor könnyen és nagyon nagyot tudunk esni egészen szép magasságokból is.
Ezért érdemes minden nap befelé figyelni, ha csak a fakanalat figyeled, ahogy az ételt kevered vele, már akkor a mostban élsz és a pillanatnak adod át magad.

Az a pillanat a tiéd és vele együtt a sokkal nagyobb lehetőséged is megvan arra, hogy észlelj. Észleld mire gondolsz!Észleld mit veszel magadhoz úgynevezett táplálékként.

Ez az első lépés az önmagad felé vezető úton. Figyeld meg majd ne ijedj meg tőle. A maximalizmus megöli az egészet, muszáj kis lépésekben haladni az úton, mert így nem fogsz nagyokat esni, kicsiket viszont kell.

És jusson eszedbe bízni! Bízni elsősorban magadban! Ha saját magadnak sem szavazol bizalmat, akkor hogy gondolod, hogy fog bármi is változni ráadásul jó irányba?

De van egy jó hírem, a bizalom kiépítése is fokozatosan történik majd. Csak szánd el magad és akard, ne csak próbáld, hanem akard, minden nap vértezd fel magadat azokkal az érzelmekkel, amikre szükséged van, ahhoz, hogy elindulj!

Kell a tűz és a szenvedély! Ha csak csinálod, mert muszáj akkor nem fog menni! Ha rinyálsz, hogy semmi se jó, akkor mit gondolsz mi fog erősödni? Az amire fókuszálsz az kap igazi energiát és az fog nőni!
Az alábbi írás csodás további segítséget nyújt az észlelésben, megértésben, indulásban! Ki hogy szeretné nevezni 🙂
Szép estét
Voltig Judit

http://halmimoni.blog.hu/…/a_betegsegek_es_az_elet_kozotti_…

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.