Minden amit a kismama workshopról tudnod kell

 

  • Bevezetés a mozgásszervi fájdalmakról terhesség alatt: 

A relaxin hormon már a terhesség elejétől elkezd termelődni a hölgyek testében. A végső segítsége e hormonnak kétségtelen (szülés kitolási szakasz), de a 9 hónap alatt sok fájdalmat tud generálni egyéb területen.

Ugyanis minden ízületet, szalagot, csontot, izmokat elkezd lazítani. Ez azt jelenti, hogy még azoknál a hölgyeknél is előfordulhatnak erős testi-, akár csontig hatoló fájdalmak, akik esetleg pilates-, gyógytorna-, jóga-, gerinctréning segítségével már jóval a terhességük előtt foglalkoztak és a tornák által erősítették mély izmaikat.

A fájdalom mértéke egyénenként változó és függvénye a genetikai -, és életmódbeli körülményeknek is.

FONTOS:

Masszázs az első trimeszterben maximum a felső háti szakaszon megengedett, hiszen a vérkeringés fokozása révén méreganyagok szabadulnak fel, melyek a testből a nyirkokon keresztül távoznak. Ezért a lábak, karok átmasszírozása már túl sok lehet a kismamának.

MERT: A baba, mint magzat megtartása veszélybe kerülhet, ha ennél több területet masszírozunk, mert a babát a testnek be kell fogadni. Az immunrendszer automatikusan legyengül az első trimeszterben, hogy sokkal kevesebb „testet” tartson idegennek, mint sem tartana, ha nem lenne a kismamában magzat.

Ergo más lesz a testen belüli információ áramlás, melynek célja a magzat megtartása-, életben tartása.

Ha erős masszázzsal avatkozunk a kismama megváltozott információ áramlásába, akkor a test a vérkeringés fokozása révén idegen anyagnak érzékelve a magzatot vetélés jöhet létre.

Enyhe gyógytorna és enyhe felső háti szakasz masszázsa végezhető az első trimeszterben, de semmiképp se erőteljes mozdulatok végzése.

  • Költséghatékony megoldás, ha valaki segít

Workshop célja:

Olyan hatékony masszázs technikák elsajátítása, amelyekkel otthon lehet segíteni a kismamákon. 

Javasolt kezelő:

Kispapa, édesanya, anyós, barát vagy aki szívesen segít a kismamának

Ha a kispapa a kezelő, akkor az még közelebb hozza a párokat egymáshoz az érintés erejével, nem beszélve az áldásos fizikai hatásokról.

Az a legjobb, ha a kispapákat bevonjuk az anyukák közérzetének javításába. A kispapák nemcsak a szülőszobán tudnak kedveseiknek segíteni, hanem a várandósság egész szakaszában. Átérezni nem tudnak mindent, de törődésünk nagyban segíti a hölgyek lelki biztonságának megteremtését és felkészítésüket a családi nagy napra.

  • Kiscsoportos Workshop Tematika&Tartalom:
  1. Rövid gyors elmélet (hatások, intenzitás, adagolás, rövid izom elmélet)

Melyik trimeszterben hogyan enyhíthettek a kismamák fájdalmain?

  1. Masszázs fogások-, technikák elsajátítása derék-, hát-, nyak-, váll és láb szakaszon

Bemutatás

  1. Gyakorlás szakértői segítséggel
  2. Felmerülő kérdések átbeszélése

Workshop Időtartama: 4 óra

Workshopot vezeti:  

Voltig Tamás

Gyógymasszőr, Kinesio tape-, és FDM Terapeuta

Picit rólam: 

Több mint 10.000 kezelést végeztem az elmúlt években.

12 masszőr dolgozik a szakmai irányításom alatt

2018.júliusban született kisfiam Sámuel.