Irodai masszázs székben ülve

MIÉRT FONTOS AZ ÜLŐ MASSZÁZS?

Felgyorsult életünkben az egyre magasabb munkahelyi elvárások miatt, szervezetünkben egyre gyakrabban jelentkeznek különböző tünet-együttesek: kimerültség, koncentráció zavar, ingerültség, fej, nyak, hát fájdalom.

KIKNEK AJÁNLOTT A KEZELÉS?

A technikát elsősorban irodai dolgozóknak, illetve fokozott feszültségnek kitett, magasabb hibaforrással dolgozó embereknek fejlesztették ki. Ajánljuk ezt a kezelést minden olyan vezetőnek és alkalmazottnak, aki felismeri, hogy ő vagy kollégái feszült körülmények között dolgoznak és veszélyeztetettek a fent említett tünetek szempontjából.

ideje.

MIÉRT MUNKAIDŐBEN JAVASOLT A KEZELÉS?

Mivel a masszírozás igen kevés időt vesz igénybe (10-20 perc) és a hatása azonnal érezhető, eredményesen növeli a stresszel szembeni ellenállást, a munkakedvet, a koncentrációt.

OKAI ALAPVETŐEN KÉT CSOPORTBA OSZTHATÓK:

FIZIKAI OKOK:

Irodai ülő masszázsIrodai körülmények között, ülő testhelyzetben végzett íróasztali munka, számítógép használat, és az irodai bútorok nem mindig tökéletes ergonómia adottságai miatt nagyon hamar elfárad izomzatunk. Az egyoldalúan terhelt izmok rövidülése tartós izomfeszüléshez, a vérellátás romlásához, fájdalomhoz vezet. A leginkább érintett terület a gerinc, nyaki és vállöv tájék, a hátközép és az ágyéki gerincszakasz.

Jellemző tünetek: derék- és hátközépi fájdalom, égő, szúró érzés a csuklyás izomban, vállfájdalom, esetenként fejfájás.

 

 

 

STRESSZ:

Irodai masszázs

Teljesítményorientált világunkban fokozottan jelentkezhetnek stressz okozta tünetek. A fejlett idegrendszerrel bíró embereknél bizonyítottan az érzelmi reakciók a leggyakoribb stresszorok. Az emocionális kifejezésmód az egyedfejlődés során differenciálódik, azonban ez a differenciálódás csak a viselkedés szintjét érinti, míg az érzelmi, indulati megnyilvánulások a zsigeri tónusos reakciókban az ősi úton zajlanak. Tehát idegi feszültség hatására izmainkat öntudatlanul megfeszítjük, és ezen feszülések leggyakoribb helye a nyak, a vállöv és az állkapocs területe.

Amennyiben nem sikerült ellazulnunk, ördögi kör alakul ki: a megfeszült izmok vérellátása romlik, a nyak a vállöv feszessége akadályozza az agy oxigén ellátását, mely leggyakoribb oka a fejfájásnak, következményes ingerlékenységgel, feszültséggel.

 

 

Irodai masszázs

A feszültség, idegesség a vállövi izmok megfeszülését okozva zárja be a kört. Ha nem sikerült beavatkoznunk, tartós teljesítményromlás, a teherbírás és a terhelhetőség csökkenése következik be. Masszázstechnikánk itt tud belépni az önmagát rontó folyamatba.

Már 10 perces masszázs is érezhetően ellazítja az izmokat, csökkenti a fájdalmat. Másodlagosan az ellazult izomzat idegi kapcsolatok révén pszihés ellazultság állapotát is vonja maga után, ami stresszel szembeni ellenállást lelki szinten javítja.