Hara masszázs ( has masszázs)

Ez a masszázs gyengéd ugyanakkor nagyon hatásos masszázs technika, a test öngyógyító erőinek mozgósítása céljából. A hara masszázs alapvetően a hason a köldök körüli területen dolgozik, amely a bordaívek és a szemérem csont között található.
A fülben, az arcon, a tenyéren és a talpon elhelyezkedő reflexzónák és a szervek közötti összefüggést sokan sok féle képpen ábrázolják. Kevésbé ismert azonban hogy a has is számos reflexponttal és reflexzónával rendelkezik. A has tájékon elhelyezkedő energiablokádok helyzetüktől függően egy-egy szervnek felelnek meg. A hagyományos kínai felfogás szerint a mirigyek, az agy és az idegrendszer energiái a köldökben kapcsolódnak össze egymással. Bár az élet energia áramlása a test bármely pontján megrekedhet, a köldök környéki energia blokkok hatása az egészségre különösen nagy.  

 

Kinek ajánlható a hara masszázs?

A hara masszázs kiválóan alkalmas betegség megelőzésre, és minden életkorban hatásosan alkalmazható.

Nem alkalmazható, rákos betegeken, állapotos nők, műtét után lábadozók, gyomor illetve bélfekélyes, valamint lázas személyek esetében.

A hara masszázs nem helyettesíti az orvosi diagnózist illetve terápiát, de segítséget nyújt abban, hogy aktív egészség védelmet folytassunk, karban tartsuk belsőenergiánkat, helyre billentsük a lelki és testi kiegyensúlyozatlanságot. A hara masszázs kitűnően alkalmazható lélekgyógyításban is.

A hasmasszázs különböző kezelési szinteken dolgozik:

Kezeli és méregteleníti a bőrt és a kötőszöveteket;
Kezeli a has reflexzónáit és reflexpontjait;
Serkenti, illetve nyugtatja az akupresszúrás meridiánokat, oldja azok blokkjait;
Közvetlenül kezeli az egyes hasüregi szerveket.
A has feszültségeinek, görcseinek oldása reflexszerűen hat a test többi részére és így a kezelés az egész szervezetet energetizálja, méregteleníti és serkenti.

Célja:

  1. Az egész has erősítése
  2. Belső biztonság és stabilitás létrehozása/ fenntartása
  3. A szerv- energiák harmonizálása
  4. Szervek működésének segítése

Az ókori Kínában az egészséget a legfőbb jónak tartották, amit felelősségteljesen továbbadtak egymásnak az egyes generációk.

A Kínai gyógyászat szerint a csí az energia pályákon / meridiánok/ keresztüloszlik szét a testben, és szabályozza a különböző életfolyamatokat. A betegségek mindig energia blokádokkal vannak összefüggésben. Ha túl sok vagy túl kevés energia van egy testrészben, az az érintett terület betegségéhez vezet, és ez az egész testet terheli. A hara masszázs révén kiváló eszköz áll a rendelkezésünkre, hogy megérezzük és megszüntessük az energia kiegyensúlyozatlanságait azáltal, hogy a reflexzónák és reflexpontok gyengéd ingerlésével oda irányítjuk az energiát, ahol arra éppen szükség van.