Kinesio taping

A Kinesio-Taping módszer kidolgozása a japán Kenzo Kase orvos-kiropraktőr nevéhez fűződik és a 70-es évekre nyúlik vissza. Az addig ragasztószalagokkal és kötésekkel rögzített ízületek és izmok ötletéből kiindulva a japán orvos kifejlesztett egy nyújtható, mozgékony szalagot, melyet a bőrre ragasztva lényegesen meggyorsul az ízületi és izompanaszok gógyulási ideje.

Hatásmechanizmus
Az szalagot felragasztjuk a bőrre (csak a tökéletes kivitelezéstől várható el hatás !!), ennek köszönhetően az alatta futó izmok a test mozgása során a rugalmasan rögzített bőr alatt fognak elcsúszni. Ez az egyébként természetes jelenség a nyirokkeringés egy test által indukált masszázsa, mely a nyirokkeringés fennmaradását, a nyirok keringésbe való visszakerülését biztosítja. Az ragasztás során a rugalmasan rögzített, feszített bőrfelület egy fokozott nyirokmasszázst kap, ezen felül olyan receptorok kapnak állandó ingerlést, melyek a szervezet természetes fájdalomcsillapító-rendszerét aktiválják. A szövetek a kötés alatt is mozogni tudnak, hiszen a szalag rugalmas, tehát a mozgás által a szövet természetes gyógyulási folyamata gyorsul. Ahol gyulladás található, ott a szövet gyulladáscsökkentő folyamatai is lényegesen rövidebb idő alatt folynak le.

MILYEN MÓDON HAT AZ ÍZÜLET- ÉS IZOMRAGASZTÁS?

  • Fájdalomcsillapítás
  • Izomtónus szabályozása (túl feszes vagy túl laza izomzat esetén)
  • Pszichovegetatív zavarok megszüntetése
  • Immunstimulálás, immunserkentés a kezelés helyszínén
  • Gyulladáscsökkentés a kezelés helyszínén
  • Duzzanatok gyors csökkentése a nyirokkeringés serkentésén keresztül
  • Vérkeringés serkentése a kezelt területen
  • Instabil ízület támasztása, torzult ízület korrekciója
  • Torzult, részlegesen szakadt izmok korrekciója, rehabilitációja

 

“reggelre szinte teljesen lement a duzzanat és a beszűkült mozgásból is sokat engedett vissza a lábfejem. Egészen jól rá tudok már lépni, nyilván a másfel heti kimélés és rá nem lépés (és nyilván a sérülés) miatt nem tökéletes, de már érezhetően-élvezhetően jobb, mint tegnap volt. Nem tudom, hogy ez a tape volt-e vagy csak a placebo hatás, de tényleg sokkal jobb lett. Szóval nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan fogadtál és a profi ragasztással nagy mértékben gyorsítottad a gyógyulast.” Takács Vivien

 

 

 

Kinesio taping kezelés Voltig Tamással

Voltig Tamás gyógymasszőr és kinesio tape terapeuta

+36 70 618 0907

info@voltig.hu