A harmadik ingyen tanács hátfájás esetére

 

Tegnap elküldtem második tanácsomat. Íme, a harmadik, amely segíthet a hátfájásodon.

A harmadik tanács

Az utolsó, nagyon hatékony lépésnél szükséged lesz segítségre. Te fekszel a földön. Segítőd megfogja a bokádat és kb 45 fokos szögben felemeli. Ezek után elkezdi húzni a lábadat Tőled elfelé. Akkora erővel húzza, hogy Téged ne kezdjen el húzni a földön. Ezzel a gyakorlattal a lumbális gerincet kezditek távolítani. Ezt többször meg kell majd ismételni, mert a segítő el fog fáradni viszonylag rövid idő alatt. Ha átlagos becsípődésről van szó, kicsit jobbra-balra meg lehet mozgatni húzás közben a lábat. Ez nagyon jól fog esni minden esetben.

Ezzel a gyakorlattal ártani nem tudsz. Gerincsérvnél is lehet alkalmazni. Ezzel a gyakorlattal teret adsz a csigolyáknak és ugyanazt a hatást el tudod érni, mint egy denevérpaddal.

Néhány jó tanács a segítődnek: amikor húzza a lábadat, ne karból húzza, hanem inkább testből. Ha ezt masszázs ágyon tudjátok csinálni, vagy bármilyen stabil ágyon, kicsit könnyebb lesz beledőlve húzni. A húzás végén nagyon óvatosan engedd vissza a lábat és hajlítsd be térdnél a visszaengedés során. Először azt az oldalt hajlítsd be visszaengedésnél, amelyik az egészségesebb, és csak után a másikat.

Remélem, hasznosak voltak a tanácsaim! Ha bármilyen kérdésed van, kérlek, írd meg nekem egy válaszlevélben!

Ha nem boldogulsz segítek neked. A hát “doktor” masszázst kell választanod. Online időpont foglaláshoz kattints ide.

Hát és derék problémára kinesio tape felragasztás nagyon jól enyhíti a fájdalmat és esetenként a problémát is meg tudja szüntetni. Kinesio tape derék ragasztásának betanításáért kattints ide.