Funkcionális Táplálkozás

Voltig Judit vagyok funkcionális táplálkozási szakértő

 

Régóta foglalkoztat az egészséges táplálkozás témaköre főleg a bonyolultsága és nehezen kibogozhatósága miatt.

Repkednek a divatdiéták és a gyógyászati étrendek, mi pedig kapkodjuk a fejünket, hogy épp mikor és minek fogjunk neki pl. egy méregtelenítés címszó alatt.

Az egészségügyi kihívásokat természetes módon kíséri a türelmetlenség gyógyulásunkkal kapcsolatban. A türelmetlenség érzését az állandó készenlétben állásunk mindenki felé (család, munkahely, barátok, ismerősök) ingerli a legintenzívebben (okostelefon, TV, média, közösségi hálók, maga az internet). Igen tudom, hogy sok haszna van fizikailag, de vajon érzelmeinkre és táplálkozási szokásainkra is ilyen kedvező hatással van? Vagy csak egy újabb menedék attól, hogy átérezzük a valóságunkat?

 

Hidd el megértem, hogy nem könnyű. Egy dolgot tudok: a táplálkozással foglalkozni kell, mert fontos. Nem a szélsőségekben rejlenek a hosszú távú megoldások, viszont igen fel kell tudnunk azt ép ésszel és szívvel dolgozni, hogy van az az egészségügyi kihívás, melynél komolyabb lépéseket kell tennünk táplálkozás területén is, ha aktív és örömteli életet szeretnénk.

Segítek abban, hogy rájöjj ki vagy Te ezen a téren, nem elhanyagolva érzelmi állapotodat és a Te haladásod mértékét.

Nem az a lényeg, hogy milyen gyorsan változtatsz, a lényeg a tetteken van, melyek idővel meghálálják magukat.

A türelmetlenséget azért érdemes megértéssel és elfogadással kezelni, mert gondoljunk abba bele, hogy egy egészségügyi kihívás sem egyik napról a másikra alakult ki. Testünk és lelkünk kitartóan szolgál minket hosszú ideig míg valós és kézzel fogható negatív eredmény jut a kezünk közé. Ezért érdemes, hogy a jajkiáltásokat előbb vegyük észre, előbb tegyük meg az első lépést saját magunk érdekében.

Segítek abban, hogy miként figyelj oda az apró rezdülésekre és üzenetekre. Igen ezt is meg lehet tanulni, és úgy gondolom, hogy ezzel érdemes kezdeni.

 

Őszinte Tisztelettel minden Életmódváltó iránt!

judit.voltig@gmail.com

+36 70 672 30 66