Elhízás és ösztrogéndominancia kapcsolata

MIÉRT NEM MOZDUL a MÉRLEG NYELVE?

Az elhízás, inzulinrezisztencia és ösztrogéndominancia közt komoly összefüggések vannak. Általában e 3 egyszerre van jelen a fogyni vágyók körében. Az túlsúly okai egyénenként eltérőek.
2 fontos tényezőt mindenképp kell tudnunk, ha el akarjuk kerülni a hosszas étkezési kísérletezést, ami sajnos tovább ronthat az amúgy is fáradékony állapotunkon.
Egyrészt minden embernek a sejtjei eltérő arányban kívánják a zsír, szénhidrát és fehérje beépülését. Ezt fontos kideríteni, hogy sejtjeink energiagyára mit kíván jobban ahhoz, hogy egészséges aktív és energikus életet éljünk.

very fat woman measure her waist with tape
Másrészt tudnunk érdemes, hogy hormonmirigyeink közül melyik a legdominánsabb. Ha ezt is tudjuk, akkor végképp jóban lehetünk testünkkel, hisz ez segít annak megállapításában, hogy mely ételek azok, amelyeket gyakran, ritkán vagy soha ne fogyasszunk.
MIÉRT? Az oka egyszerű, minden hormontermelő mirigy ha túlstimuláljuk azokkal az ételekkel, amelyek az adott mirigynek károsak, akkor sajnos először túlpörögnek, majd kifáradnak. Mind a túlpörgésnek és mind a kifáradásnak érezhetőek a tünetei, amelyek által jelzik nekünk, hogy foglalkozzunk vele és a számukra jótékony tápanyagokkal lássuk el “őket”.
Sok esetben az is előfordul, hogy a domináns hormontermelő szerv felismerésének hiánya az oka annak, ha intenzív sport hatására sem mozdul a mérleg nyelve.
Egyet jegyezzünk meg nem mindenkinek lehet jó ha naponta ötször eszik keveset.
Az a régi elv sem feltétlen válik hasznunkra, hogy azt eszem amit épp megkívánok. Az épp megkívánom ezt, vagy azt a legtöbb esetben egy alulműködő, vagyis elfáradt hormonmirigyünk jelzései az irányba, hogy felhívja figyelmünket a hormonegyensúly felborulásáról.

[button link=”https://voltig.hu/funkcionalistaplalkozas/” type=”big” color=”orange” newwindow=”yes”] Érdekel a megoldás![/button]