Kenyér glutén mentes, anticandida és diabetikus ( és finom )

Dagasztás és kelesztés nélkül két óra sütéssel együtt:

15 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg kölesliszt vagy szezámliszt
5 dkg lenmagliszt
7,5 dkg útifű maghéj
1,7 dkg himalája só
1 evőkanál=EK szódabikarbóna
6 dl víz
3 EK kókuszolaj/oliva olaj
5 dkg lenmagpehely

Az egészet összedolgozzuk (nagyon könnyű) majd fél órát pihentettük és utána:
Tepsibe vagy sütőlapra tettük – megszórhatjuk magvakkal -, ami el is maradhat.
Kifli, bagett, zsemle, cipó, vagy bármilyen formában finom lesz.
180 fokon, kb 55 perc alatt készre sütöm, ha előmelegített a sütő.
Rácson kell kihűteni.

Lassú felszívódású, alacsony GI, gluténmentes, anticandida diétába is illeszthető.

egészséges kenyér