Autósoknak kötelező!

Autóban ülve a csigolya közti porckorongok veszélyben vannak!

rossz tartás autóban

 

 

A modern kocsik kagylóüléseibe süppedve a csigolyák elülső része közeledik egymáshoz, ami egy idő után a porckorongok sérvesedését, kopását okozza! Ez az ábra jól mutatja azt a görnyedő testhelyzetet, amelyet gerincünk felvesz egy átlagos autó ülésében ülve.

 

 

 

jó tartás ülésnél

Az autós deréktámasz megszünteti ezt a veszélyes görnyedt testhelyzetet. A derék természetes görbületének (lordózis) kirajzolásával a csigolyák természetes helyzetét alakítja ki, ezzel kiiktatja a porckorongra nehezedő túlnyomást. Ez hosszú távon az ülő gerinc egészségének a kulcsa.

 

Az autós deréktámaszt az ágyéki homorú gerincgörbület, a lordózis mögé kell tenni, tehát nem az ülés aljára, hanem kb. egy arasszal feljebb, pont, ahogy a képen látható!

 

 

[author] [author_image timthumb=’on’]https://voltig.hu/wp-content/uploads/2016/06/Vadon-Attila.jpg[/author_image] [author_info]Attila vagyok. Teherautó sofőr.Állandó hátfájástól szenvedtem. Kb egy hónapja használom a deréktámaszt, és sokkal jobban viselem a napi 13 órás munkaidőt! Köszönöm Tamás[/author_info] [/author]

[button link=”https://voltig.hu/termek/derektamasz-3/” type=”big” color=”green”] Autós deréktámaszt veszek[/button]