Ételintoleranciák-, Allergének avagy a lélek jajkiáltásai?

#

Ételintoleranciák-, allergiák-, emésztési panaszok és az ÉRZELMEK viszonya

Ezen a területen csodás táplálkozástudományban és biokémiai folyamatokban jártas szakemberek segítő szándékkal csak azon vannak, hogy segítsenek az emberek tüneteit enyhíteni vagy teljesen megszüntetni.
Azonban úgy látom, hogy még mindig kevés szó esik ezen a „piacon” arról, hogy mik az említett problémáknak a lelki-, szellemi síkban fel nem dolgozott jelenségei.
Miben segítenek a táplálkozástudományban jártas szakemberek Neked:

  1. meg tudják határozni több tényező figyelembe vételével, hogy mit ehetsz és mit nem
  2. meg tudják határozni, hogy milyen arányokban étkezz
  3. ezen túl csomó fizikai síkon lévő segítséget adhatnak pl. tápanyaghiánypótlás

Nagyon érdekes érzés az, hogy amióta megszülettem erre a bolygóra, azóta a Föld népessége megduplázódott.
10 évvel ezelőtt ezeknek a szakembereknek a jelentősége korántsem volt annyira fontos és sokrétű, mint most.
Átgondoltad már, hogy miért van ennyire sok ételallergiás manapság és rejtett érzékenységekkel küzdő ember?
Úgy gondolod, hogy ennek csak fizikai okai vannak?
Sokkal inkább lényeges ennek mélyebb megértése pl. antropológiai szempontból, sőt tovább megyek …MI SZÁMUNKRA A LELKÜNK ÜZENETE MIKOR emésztési panaszaink vannak, vagy annak szövődményeként már inkább nőgyógyászati-, szív-, érrendszeri rendellenességeink?
A táplálkozástudományban jártas szakemberek ugyanis abban segítenek, hogy egy adott pillanatban meghatározzák, hogy mi az ami jó vagy rossz Neked.
Viszont arra a kérdésre nem hiszem, hogy hallani akarod a választ, hogy meddig tart ez így! Ezért arra buzdítalak, hogy más síkon is foglalkozz a témával.
Kezd el a belső munkát is és derítsd ki TE! Képes vagy rá ha az alábbiakat vizsgálni kezded az életedben:

Mikor kialakul az életedben valamilyen ételcsoportnak a be nem fogadása, akkor tudd, hogy egy másik síkon már figyelmeztetett téged a lelked, hogy valamit nem tudsz befogadni az életedben…. és ezen még mindig nem változtattál, A lelked akkor szól a test nyelvén radikálisabb üzeneteket küldve pl. puffadás, hasmenés, görcs-, vagy nőgyógyászati gond formájában, mikor már nagyon régóta nem figyeltél a belső hangodra,
A belső hang az, amikor a szíved diktálta irányba haladsz és nem írod felül ész érvekkel, hogy ez az irány ezért, vagy azért nem jó, vagy miért is olyan lehetetlen megtenni azt amit legbelül érzek?
Szívből haladni az utadon azt jelenti, hogy nem a logikus érvelést választod, akkor sem, ha minden jel arra mutat, hogy így tegyél.
Kit érdekel, ha hülyének néznek egy döntésed miatt? A szíved tudja egyedül, hogy mi jó neked ugye?

Csak merj az általa diktált irányba haladni! Mert ez éri meg!Hisz ekkor vagy összhangban magaddal!
Persze lehet azzal játszani, hogy nem veszed észre, hogy van tüneted, húú de mennyire sokáig, akár több 10 évig is.

Na de attól még az ott van ám!
Kedvenc hasonlatom erre az, hogyha egy békát beleteszel a hideg vízbe és lassan forralni kezded a vizét, akkor a béka észre sem veszi, hogy felforr.
Lassan de biztosan ez az irány a végét fogja jelenteni és lehet, hogy sokkal hamarabb, mint szeretnéd.

Szerintem TE nem ezt akarod!
Az ember alkalmazkodik a környezet változáshoz, ételek minőségi változásához, meg tud szokni szépen lassan nagyon sok mindent, de egy dolgot biztosan nem: MÉGPEDIG AZT, HOGY CSAK AZ ESZEDDEL HOZOD MEG A DÖNTÉSEIDET!

Gondold végig életed minden mozzanatát, hogy mi az amit nehezen vesz be a bélrendszered.
A magyar nyelv nagyon beszédes, ezzel is tanít minket a komplexebb gondolkozásra.
Akkor fogsz a táplálkozás megváltoztatása által sikereket elérni, ha van benned hit és bizalom, ha van benned tetterő és van benned szeretet.

Vagyis, ha bármilyen változtatást kényszerből teszel, nem fog működni, sőt még rosszabbul leszel minden szinten. Ha csak egy ideig működik nálad az azt jelenti, hogy alábbhagyott vagy a hit, vagy a tetterő, vagy a szeretetből tevés!

Ha több olyan terület van az életedben, amit nem tudsz feldolgozni, akkor kezd azzal a résszel, amire, ha rágondolsz a legjobban szorul össze a szíved. Ott kell kutatni tovább. Ha nem akarod egyedül, akkor válassz egy hiteles szakembert, aki segít. Ne olyantól kérj tanácsot, aki még magával sincs tisztában és ilyen gondon még soha se kellett túljutnia.

A hitelesség azt jelenti, hogy ő már megtette, amit megkellett azon a téren és ezért tud segíteni Neked.
Ha végképp nem tudod, hogy milyen területen akadtál el, akkor még egy magyar szó amit segíthet ebben. Táplálkozás- táplálás, na sejted már? Ki volt az aki először táplált téged, mikor megszülettél?
Hát az édesanyád ugye? Vagyis dolgozz az édesanyáddal lévő kapcsolat megértésén is! Kulcstényező hidd el! Tanulj meg befelé figyelni és a belső igényeidet kielégíteni, minden ami ezen felül van az másodlagos.

Értsd meg az édesanyád és családod viselkedését, és utána már tudni fogod ki vagy Te és mit kell tenned.
Ne ijedj meg, ez nem a könnyebb és nem a rövidebb út. De megéri, annyira megéri.

Hadd motiváljalak azzal, hogy lehet, hogy eljön az a pillanat, amikor az egykori allergén, már nem lesz számodra allergén.
Jegyezd meg jól, hogy a lelked a fizikai tüneteken keresztül ordít a figyelmedért.

A lelked bármire képes a testeddel, hogy megkapja amiért a Földre jött, hogy beteljesítse életfeladatát.
A kérdés csak az, hogy melyik pontnál eszmélsz végre fel és adod fel az ellenállást.
Te egy igazi csodalény vagy jusson eszedbe, és ezért kérlek kezdj el azon gondolkozni, hogy mi az az életedben, amit nem tudsz megemészteni.

Addig lesz gondod az allergénekkel, hisz a testednek valahogy jeleznie kell feléd, hogy rossz az irány, és akadozik a feldolgozási folyamat!
Csodás elmélkedéssel teli hetet kívánok! <3

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.